Ford opfordrer alle medarbejdere til at deltage i kampen mod COVID-19 med to globale velgørenhedstiltag

03-04-2020

Ford Motor Company Fund kan i dag løfte sløret for to nye velgørende tiltag i kampen mod COVID-19, der opmuntrer virksomhedens medarbejdere til at yde bidrag til en velgørenhedsindsamling, som Ford herefter matcher, samt at bidrage til et online bibliotek med oplæsning af børnebøger.

Det første af de nye initiativer hedder COVID-19 Donation Match. Indsatsen er et globalt samarbejde mellem Ford Motor Company Fund og Ford Motor Companys bestyrelsesformand Bill Ford, som i fælles front opfordrer alle virksomhedens medarbejdere verden over til at bidrage til kampen mod COVID-19 gennem velgørenhedsindsamlingen.

Ford Fund vil matche donationer, der i alt beløber sig op til 500.000 dollars (svarende til over 3,4 millioner kroner). Donationerne vil gå til udvalgte nødhjælpsorganisationer på tværs af hele verden, der i Europa tæller organisationer i Tyskland, Spanien, Storbritannien, Italien, Rumænien og Tyrkiet*.

Derudover lancerer Ford Fund også det frivillige projekt ’Read and Record’, hvor Ford-medarbejdere opfordres til at læse børnebøger op på video. Oplæsningerne vil indgå i et online bibliotek, som de 1,3 milliarder børn og unge, der er berørt af skolelukninger verden over, kan få gavn af.

“I hårde tider som disse er vores medarbejdere vant til at være blandt dem, der tager arbejdshandskerne på for at finde nye måder at hjælpe og gøre en forskel på. Disse to nye initiativer er en betydningsfuld måde for os at bidrage på i kampen mod COVID-19 fra hjemmets fire vægge,” forklarer Mary Culler, præsident for Ford Motor Company Fund. 


Donér og gør en forskel
COVID-19 Donation Match-tiltaget giver Fords medarbejdere samt deres familie og venner – og alle andre – mulighed for at yde en donation til nonprofitorganisationer og andre velgørenhedsorganisationer, der arbejder på højtryk i kampen mod COVID-19 i over 20 lande verden over.

Projektet administreres af GlobalGiving, som er Fords mangeårige nødhjælpspartner og verdens største crowdfundede NGO. COVID-19 Donation Match har til formål at støtte lokale velgørenhedsprojekter i områder og samfund, der både har et betydeligt nødhjælpsbehov og store koncentrationer af Ford-medarbejdere. 

Projekterne sigter både efter at dække behov som sult, husly og mobilitet og tilvejebringe resurser til uddannelse og levere kritiske medicinforsyninger og –tjenester.

I Europa kan man med COVID-19 Donation Match få direkte indblik i, hvem man vælger at give en hjælpende hånd til. Mulighederne inkluderer:

 

  • Tyskland: Tysk Røde Kors har lanceret en nødhjælpsfond til at levere fornødenheder såsom mad, toiletartikler og medicin og tilbyde indkøb, levering og rådgivning for ældre og personer i karantæne.  
  • Spanien: Asociacion Apadrina La Ciencia undersøger behandlingsmuligheder og vacciner mod COVID-19.
  • Storbritannien: St Mungo’s hjælper hjemløse med at finde indkvartering og forsyner dem med mad, medicin og rådgivning.
  • Italien: Mission Bambini støtter undervisningen af børn i karantæne. Der planlægges installation af IT-udstyr i studiehjælpscentre og udlevering af computere, tablets og smartphones til familier med færre økonomiske midler og begrænset adgang til IT-udstyr i hjemmet.
  • Rumænien: Asociata Club Rotary Craiova Probitas støtter sundhedspersonale i frontlinjen af landets Oltenia-region med beskyttelsesudstyr, testudstyr og testkits i forbindelse med COVID-19-udbruddet.


Fords medarbejdere og alle andre, der er interesseret i at donere, kan besøge www.globalgiving.org/ford-covid-response for at yde en hjælpende hånd og læse meget mere om Fords velgørende COVID-19-initiativ. 

I de kommende uger vil GlobalGiving løbende tilføje flere detaljer og nye projekter, så man opfordres til at vende tilbage for opdateringer om nye måder at støtte på.


Virtuel velgørenhed
Ford Funds nye ‘Read and Record’-projekt inviterer Ford-medarbejdere verden over til at optage og indsende videoer af dem selv, hvor de læser op fra børnebøger på deres eget sprog. Tiltaget er indført med henblik på sikkert at kunne yde velgørenhed fra hjemmets fire vægge, der samtidig bygger videre på Ford Funds fortsatte bestræbelser på at øge læsefærdigheden blandt børn, selvom vi for øjeblikket er sammen hver for sig.

Bogoplæsningerne vil indgå i et fælles online bibliotek, hvor de vil blive kategoriseret efter sprog. Ford Fund vil også dele biblioteket med andre grupper, der arbejder med velgørenhed for børn og familier.

Ford Fund afsætter derudover også mere end 1,6 millioner dollars (svarende til næsten 11 millioner kroner) til at støtte lokalsamfund og lokale nonprofitorganisationer i den sydøstlige del af delstaten Michigan i USA, hvor Ford holder til i Detroit. Pengene vil også til at dække sult, husly og mobilitetsbehov på tværs af hele USA, der er forårsaget af COVID-19.

Fords nye velgørende COVID-19-initiativer kommer i forlængelse af, at både amerikanske og europæiske dele af virksomheden er begyndt at producere ansigtsmasker og lignende beskyttelsesudstyr i kampen mod COVID-19.

Læs meget mere om Fords samlede COVID-19-initiativer.


Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Tommy Skovhus Christensen A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Tommy Skovhus Christensen A/S